Grote vriezer kopen in 2023

grote vriezer met lades en schappen

Heb jij een groot gezin en heb je daarom veel vriesruimte nodig? Of wil je gewoon graag zeker weten dat je alle etenswaren altijd in kunt vriezen? Dan heb je een grote vriezer nodig.

Er zijn vriezers in allerlei soorten en maten en een grote vriezer kopen is dan ook geen enkel probleem. Het is lastiger om de beste grote vriezer voor jouw situatie te kiezen. Er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden.

Hoe groot moet de grote vriezer precies zijn? Zoek je een grote vrieskist of wil je liever een grote vriezer met lades? En hoe zit het met het energieverbruik van een grote vriezer? We helpen je kiezen van de beste grote vriezer voor jou.

Veelgestelde vragen over grote vriezers

Heb je een vraag over grote vriezers? Wij hebben het antwoord!

Wat is de beste grote vriezer?

De beste grote vriezer is die van Saro HT 600 B met een inhoud van maarliefst 620 liter!

Hoe groot is de grootste vriezer?

De grootste vriezer is die van Saro HT 600 B met een inhoud van maarliefst 620 liter!

Grote vriezer 600 liter inhoud met 6 vakken

Het formaat van een grote vriezer: 200/300/400/600 liter

Het begrip ‘grote vriezer’ kan op verschillende formaten vriezers slaan. Voor sommige mensen valt een vriezer met 200 liter inhoud al onder grote vriezers, terwijl andere mensen een vriezer van 400 of zelfs 600 liter pas als grote vriezer bestempelen. In dit artikel rekenen we vriezers met een inhoud van minstens 200 liter onder de grote vriezers. Dit formaat vriezers zijn te vinden als vrieskast en als vrieskist. Zoek je een nog grotere vriezer? Dan kom je meestal uit bij een vrieskist. Dat is geen vriezer met lades, maar een grote kist met een grote binnenruimte. Hier passen niet alleen veel producten, maar ook grote verpakkingen passen hier erg goed in.

Een grote vriezer met lades

Wil jij in de grote vriezer graag eenvoudig al je producten terugvinden? Dan is een grote vriezer met lades erg praktisch. Vaak heeft een grote vriezer met lades een flink aantal lades om je producten in te bewaren. Een staande vriezer van 191 centimeter hoog en een inhoud iets meer dan 300 liter kan wel acht lades hebben. Het aantal lades van een grote vriezer hangt ook af van de hoogte van de lades. Van grotere lades passen er uiteraard minder in dan van kleine lades.

Een grote vriezer met kleine koelkast

Vaak zit er in een koel/vries combinatie een grote koelkast met een kleine vriezer. Een grote vriezer met een kleine koelkast is een stuk lastiger te vinden. Wel zijn er grote koel/vries combinaties, waarbij de koelkast en de vriezer ongeveer even groot zijn.

Het stroomverbruik van een grote vriezer: kan het energiezuinig?

Dat een groot huishoudelijk apparaat, zoals een grote vriezer, onvermijdelijk flink wat energie verbruikt is logisch. De vriezer staat dag en nacht aan en zal daardoor constant energie verbruiken. Als je een grote vriezer koopt is het daarom handig om te kijken naar het stroomverbruik van de vriezer. Hoe energiezuinig een vriezer is wordt aangegeven met een energielabel van A t/m G. Hierbij is een vriezer met label A het meest zuinig en met G het minst zuinig. Grote vriezers met energielabel A zijn erg lastig te vinden. De grote apparaten verbruiken nou eenmaal veel energie. Maar als je graag bewust wil omgaan met het stroomverbruik van je nieuwe vriezer kies je liever voor een vriezer met energielabel C dan met energielabel E.

Horeca vriezer groot met openslaande deuren

Een grote vriezer voor de horeca

In de horeca worden ook veel grote vriezers gebruikt. Horeca vriezers zijn vaak nog groter dan grote vriezers voor privé gebruik. Voor verschillende soorten horeca zaken zijn verschillende typen horeca vriezers. Zo zijn er speciale inrij vrieskasten, waarin hele trolleysystemen kunnen worden gereden.

Een grote vriezer voor elke situatie

Wat jouw reden ook is om een grote vriezer te zoeken, er is altijd een grote vriezer te vinden die aansluit op jouw wensen. Van vrieskisten tot vrieskasten en van koel/vries combi’s tot horeca vriezers. Binnen deze categorieën kies je nog uit extra opties, zoals No Frost en binnenverlichting, maar heb je ook de keuze uit diverse energielabels. Zo vind je in 2023 de grote vriezer die het beste bij jouw situatie past.