Inbouw vriezer kopen in 2023

inbouw vriezer mooi wegwerken

Is jouw vriezer in 2023 aan vervanging toe en wil je de vriezer netjes wegwerken in je keuken? Dan is een inbouw vriezer ideaal. Een inbouw vriezer wordt netjes in je keuken weggewerkt, waardoor het net een keukenkastje lijkt.

Bij het laten plaatsen van een inbouw vriezer is het wel belangrijk dat je zeker weet dat de vriezer goed in de nis past. Daarbij heb je bij het kiezen van een inbouw vriezer veel te kiezen.

Er zijn grote en kleine inbouw vriezers. Ook heb je de keuze uit diverse extra opties, zoals No Frost of binnenverlichting. Inbouw vriezers kunnen bovendien op verschillende plaatsen in de keuken geplaatst worden.

Kies jij voor een onderbouw vriezer, onder het aanrechtblad, of toch liever voor een hoge vriezer op een andere plaats in de keuken? Met een inbouw vriezer kun je alle kanten op.

Veelgestelde vragen over inbouw vriezers

Heb jij een vraag over inbouw vriezers? Wij hebben het antwoord!

Wat is een inbouw vriezer?

Een inbouw vriezer is een vriezer die volledig wordt geïntegreerd in de keuken. Deze vriezer wordt weggewerkt achter een keukendeur en wordt daarom ook wel inbouw vriezer genoemd.

Wat is de beste inbouw vriezer?

De beste inbouw vriezer hangt af van je keuken. Voordat je een inbouw vriezer koopt is het van belang om uw nismaten op te meten, omdat er verschillende nismaten aan vriezers beschikbaar zijn.

Wat is het verschil tussen onderbouw en inbouw?

Er is bijna geen verschil, aangezien zowel onderbouw als inbouw vriezers in de keuken worden geïntergreerd. Onderbouw zou in theorie nog zonder keukendeur geplaatst kunnen worden, alhoewel dat minder mooi is.

inbouw vriezer laten plaatsen door klusman

Een inbouw vriezer laten plaatsen

Bij een inbouw vriezer plaatsen is het vooral belangrijk dat de vriezer goed in de nis van de keuken past. Een vriezer heeft altijd wat ventilatieruimte nodig en mag dus niet te vast ingebouwd worden. Wat ruimte rondom de vriezer is zeker nodig. Daarom is het correct opmeten van de plaats voor de inbouw vriezer erg belangrijk. Zo weet je zeker dat je de inbouw vriezer met de juiste afmetingen kiest. Als je een inbouw vriezer laat plaatsen door een specialist, bieden zij ook vaak een inmeetservice aan. Als je twijfelt over de juiste afmetingen van je nieuwe vriezer is dat een goede optie. Daarnaast is het ook mogelijk om enkel de installatie van de vriezer over te laten aan een expert. Zo heb je er zelf geen omkijken naar.

Een inbouw vriezer van 72 centimeter of toch van 88 centimeter?

De gewenste afmetingen van je inbouw vriezer zijn een belangrijke eerste stap in het kopen van een vriezer. Helemaal als de vriezer in een bestaande nis geplaatst moet worden, is de afmeting van je vriezer het belangrijkste. Laat je niet alleen een nieuwe inbouw vriezer plaatsen, maar komt deze in een compleet nieuwe keuken? Dan heb je vaak wat meer keuze in het bepalen van het formaat. Er zijn inbouw vriezers in veel verschillende maten. Een hoogte van 72 of 88 centimeter wordt veel gebruikt, maar ook andere formaten zijn mogelijk. Daarnaast is ook de breedte en diepte van de vriezer uiteraard van belang.

Is een inbouw vriezer als onderbouw mogelijk?

Een onderbouw inbouw vriezer is een vriezer die onder het aanrechtblad wordt geplaatst. De hoogte van een inbouw vriezer voor onderbouw is meestal 82 centimeter hoog. Dit is de hoogte van de meeste aanrechtbladen. Heb jij een aanrechtblad met een andere hoogte? Dan moet je hier alert op zijn. Mogelijk is er dan een andere inbouw vriezer beter geschikt. Als je hierover twijfelt is het verstandig om je goed te laten informeren door een expert. Deze kan jouw persoonlijke situatie bekijken en je adviseren over de inbouw vriezer die hier het beste bij past.

Welke inbouw vriezer past het beste bij jou?

Als je weet welke maat inbouw vriezer je nodig hebt, kun je kiezen uit diverse modellen. Wil je wel of geen No Frost? Hoeveel lades moet het model hebben? Wil je extra opties, zoals binnenverlichting? En vind je het belangrijk dat de vriezer zo min mogelijk energie verbruikt? Dit zijn allemaal vragen om rekening mee te houden. Door op een rijtje te zetten welke eigenschappen belangrijk voor jouw huishouden zijn, vind je de beste inbouw vriezer voor jouw situatie. Dan geniet jij daarna jaar na jaar van een geweldige inbouw vriezer.