Vrieskast kopen in 2023

Vrieskast ecofrost

Een vrieskast is een staande vriezer, vaak met handige lades. In tegenstelling tot een vrieskist is een vrieskast smal en hoog, in plaats van breed en laag. Dat maakt dat een vrieskast minder ruimte in beslag neemt.

Er zijn veel verschillende modellen vrieskasten verkrijgbaar. Er zijn grote vrieskasten, met een hoogte van bijna 2 meter, maar er zijn ook vrieskasten in tafelmodel. Zo’n vrieskast is klein en is vaak maximaal 85 centimeter hoog. Dat is ideaal voor huishoudens die minder ruimte hebben of die minder willen invriezen.

Bij het kiezen van de beste vrieskast voor jouw huishouden let je op een aantal aspecten. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Veelgestelde vragen over vrieskasten

Heb je een vraag over vrieskasten? Wij hebben het antwoord!

Wat is de beste vrieskast?

De beste vrieskast is de Tomado TFM4401W. Deze vriezer is naar prijs kwaliteit verhouding voor €129 euro voor 31 liter en als tafelmodel een zeer goede aanschaf. Tevens is de vrieskast ook erg stil met slechts 40 dB.

Wat is zuiniger vrieskist of vrieskast?

Een vrieskist is zuiniger omdat deze minder temperatuur verliest bij het openen. Dit komt doordat de deksel bij een vrieskist aan de bovenkant zit. Een vrieskast kan echter met energielabel C tot A ook erg energiezuinig zijn. Deze zijn helaas wel duurder.

Hoe lang gaat een vrieskast mee?

Volgens diverse bronnen gaat een vriezer gemiddeld zo'n 14 tot 18 jaar mee, voordat er defecten ontstaan die niet meer te verhelpen zijn. Tussentijds kan er natuurlijk wel iets kapot gaan, maar wat nog valt te repareren.

Wat is no frost vrieskast?

Een no frost vrieskast is een techniek die ervoor zorgt dat er nooit ijsvorming ontstaat in je vriezer. Zo hoef je nooit meer handmatig te ontdooien of ijs weg te krabben. De gevormde ijs aan de rand wordt gesublimeerd en naar het midden geblazen.

Vrieskast van RVS 380 liter inhoud

Het formaat vrieskast: tafelmodel of hoger?

Een belangrijke eerste keuze die je moet maken gaat over het formaat vrieskast dat je kiest. Kies je voor een kleine vrieskast? Dan heb je logischerwijs ook minder ruimte om spullen in te vriezen. Tegelijkertijd neemt de vriezer dan ook minder ruimte in beslag. Zo’n vrieskast in tafelmodel is ideaal voor eenpersoons of tweepersoons huishoudens. Ook als de vrieskast als aanvulling op een andere vriezer is bedoeld, is een tafelmodel een goede optie. Voor grotere huishoudens is ook een grotere vrieskast aan te raden. Vrieskasten zijn er in diverse maten. Je kunt kiezen voor een exemplaar van bijna 2 meter hoog, maar ook een tussenmaat van bijvoorbeeld 161 centimeter is een optie.

Een vrieskast met No Frost of niet

Als een vrieskast is voorzien van No Frost hoef je je nooit meer zorgen te maken over een vervelende ijslaag in je vriezer. Je hoeft je vriezer dan ook nooit meer zelf te ontdooien om van die ijsvorming af te komen. Een vrieskast met No Frost is vaak wat duurder dan een exemplaar zonder deze techniek. Je kunt ook voor een tussenweg kiezen. Een vriezer met Low Frost moet nog wel af en toe ontdooid worden, maar veel minder vaak dan een traditionele vrieskast.

Het energielabel: een vrieskast met A+++

Vroeger zag je vaak energielabels zoals A++ of A+++ langskomen. Deze worden tegenwoordig niet meer gebruikt. Vrieskasten zijn nu voorzien van een energielabel A t/m G. Dit betekent niet dat de vrieskasten minder energiezuinig zijn dan toen ze een A+++ label hadden, alleen dat de labels anders worden toegekend. Als je graag een energiezuinige vrieskast wil, kies je er eentje met energielabel A t/m C.

Vrieskasten outlet winkel

Een vrieskast outlet

Zoek jij een goedkope vrieskast? Dan is kijken wat een vrieskast outlet in de aanbieding heeft een goed idee. Ook zijn er vaak bij andere winkels vrieskast aanbiedingen te vinden. Regelmatig zijn er leuke acties, waardoor je een goede vrieskast voor minder geld koopt. Zo scoor je misschien wel een vrieskast met meer handige opties, zoals No Frost, terwijl je minder hoeft te betalen. Dat is altijd mooi meegenomen natuurlijk!

Een vrieskast kopen die bij je past

Ga jij in 2023 een vrieskast kopen? Dan heb je heel wat te kiezen. Naast het formaat van de vrieskast kies je ook extra’s opties zoals No Frost en tussen diverse kwalitatief goede merken. Door goed af te wegen welke eigenschappen jij nodig hebt in een vrieskast, kies je de vrieskast die het beste bij jou en je huishouden past. Of dit nou een tafelmodel vrieskast zonder No Frost is, of een vrieskast van 191 centimeter met allerlei extra opties, zolang jij er tevreden mee bent is het goed. Twijfel je of een vrieskast het juiste type vriezer voor jou is? Neem dan ook eens kijkje op onze pagina’s over vrieskisten, koel/vries combi’s en mini vriezers. Dan maak je goed geïnformeerd de juiste keuze.