Mini vriezer kopen in 2023

mini vriezer twee schappen voor studenten

Een mini vriezer is de perfecte oplossing voor iedereen met weinig ruimte die toch graag etenswaren wil invriezen. Mini vriezers zijn verkrijgbaar als losstaand model, maar ook als inbouw vriezer.

Er bestaan ook mini koelkasten met een diepvriesvakje. Zo is er altijd wel een mini vriezer te vinden die bij jouw situatie past. Let bij het kiezen van de juiste mini vriezer op de inhoud, het buitenformaat en het energieverbruik van de vriezer. V

aak heeft een vriezer een formaat van 40 x 40 of 50 x 50 centimeter. Hierbij past een inhoud tussen de 30 en 35 liter. Naast het formaat en het energieverbruik kun je kijken naar extra opties, zoals het hebben van No Frost. Zo vind je de mini vriezer die perfect bij jou past.

Top 10 mini vriezers

Veelgestelde vragen over mini vriezers

Heb jij een vraag over mini vriezers? Wij hebben het antwoord!

Wat is de kleinste vriezer?

De kleinste vriezer is de De PRIMO PR141DV, die slechts 49cm hoog is! Perfect voor kleine ruimtes of studentenkamers.

Hoeveel stroom verbruikt een mini vriezer?

Een mini vriezer heeft vaak een energieklasse E en verbruikt ongeveer 175 kWh per jaar. Op basis van een energieprijs van €0,35 per kWh betaal je dan €61,- per jaar aan energiekosten.

Wat kost een klein vriezertje?

Een kleine mini vriezer is er al vanaf €129,95 van Primo. Gemiddeld kost een mini vriezer tussen de €150 en €200 euro.

Een mini vriezer met energielabel A

Een mini vriezer verbruikt door het compacte formaat sowieso minder energie dan een grote vrieskast. Toch is het ook bij mini vriezers goed om op het energielabel te letten. Elke vriezer krijgt een energielabel van A t/m G, waarbij A het meest zuinig is. Dit systeem vervangt de oude energielabels waarbij labels zoals A++ of zelfs A+++ bestonden. Veel mini vriezers hebben niet het energielabel A. Dit betekent niet per definitie dat ze enorm veel energie verbruiken, maar wel dat ze niet de meest zuinige optie zijn. Als een zo laag mogelijk energieverbruik voor jou erg belangrijk is, doe je er dus goed aan om een mini vriezer te zoeken met energielabel A.

kleine vriezer met glas doorzichtig wit zwart

Een mini vriezer als inbouw vriezer

Veel keukens maken gebruik van inbouw apparatuur. Dat ziet er mooi uit en werkt ruimtebesparend. Ook mini vriezers bestaan in een inbouw variant. Hoewel de meeste mini vriezers losstaande modellen zijn, is een inbouw mini vriezer dus zeker mogelijk. Vaak zijn kleine inbouw vriezers tafelmodellen van zo’n 85 centimeter hoog. Dit is beduidend groter dan losstaande mini vriezers van 50 x 50 centimeter. Dit heeft echter als voordeel dat er ook meer in de vriezer past. Wil je per se een mini vriezer als inbouw diepvries? Dan heb je de keuze uit slechts enkele modellen.

Een mini koelkast met vriezer

Zoek je niet alleen een diepvries, maar wil je ook een mini koelkast? Dan kan je een apparaat kopen waarin beide samen zit. Mini koelkasten hebben een beperkt formaat, waardoor ook het vriesvak een erg beperkte inhoud zal hebben. Vaak is het een enkel vriesvakje met een inhoud tussen de 12 en 20 liter. Dit is voldoende voor een paar ijsjes en een diepvriespizza. Voor bijvoorbeeld een studentenkamer is dit vaak voldoende. Een mini koelkast met vriezer is dan een slimme besteding van de beschikbare ruimte.

Een mini vriezer in het zwart

Bij het kiezen van een mini vriezer kijk je allereerst naar de technische specificaties. Je wilt immers dat het vriesvak voldoet aan jouw wensen. Maar het oog wil ook wat. Gelukkig zijn mini vriezers in diverse kleuren verkrijgbaar. Wit komt het meeste voor, maar ook zwarte mini vriezers of mini vriezers met een stijlvolle RVS buitenkant zijn verkrijgbaar. Als je de mini vriezer op een zichtbare plek in een (studenten)kamer zet, kun je de vriezer zo een beetje laten matchen met de rest van het interieur of de keuken.

Een mini vriezer voor iedereen

Ga jij in 2023 een mini vriezer kopen? Dan weet je nu welke mogelijkheden er allemaal zijn. Of je nou een mini koelkast met vriesvakje zoekt of dat je een losstaande zwarte mini vriezer wilt, het kan allemaal. De inhoud van elke mini vriezer is beperkt, maar is voor één persoon vaak meer dan voldoende. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte én geniet je van alle functionaliteiten van een compacte vriezer.