Onderbouw vriezer kopen in 2023

onderbouw vriezer in keuken

Een onderbouw vriezer is een vriezer die je onder het aanrecht monteert. Een onderbouw vriezer is meestal 82 centimeter hoog, omdat dit onder de de meest gangbare aanrechtbladen past. Een onderbouw vriezer is een handig, ruimtebesparend alternatief voor een losstaande vrieskast.

Doordat een onderbouw vriezer een beperkte hoogte heeft, is de inhoud van dit type vriezer wel altijd beperkt. Maar voor kleine huishoudens, of als je nog een tweede vriezer in bijvoorbeeld de schuur hebt, is dat geen enkel probleem.

Wil je in 2023 de beste onderbouw vriezer kopen? Je leest er hier alles over.

Top 10 onderbouw vriezers

ModelNaamPrijsHoogteEnergielabelBestellen
Tomado TFM4401W€ 129,-51 cmE
Zanussi ZFX31401WA€ 161,-51 cmE
Tomado TFT4801W
€ 179,-84 cmF
Inventum VR550€ 249,-85 cmE
Exquisit GS111-040EW€ 18985 cmE
Inventum VR501€ 219,-85 cmE
Domo DO91131F
€ 379,-85 cmC
Inventum VR550B€ 299,-85 cmE

Veelgestelde vragen over onderbouw vriezers

Heb jij een vraag over onderbouw vriezers? Wij hebben het antwoord!

Wat is een onderbouw vriezer?

Een onderbouw vriezer is eigenlijk altijd een inbouw vriezer. Je plaatst de vriezer immers onder het aanrecht. Voor een mooie afwerking bouw je de vriezer daarom in. Een inbouw vriezer is mooi afgewerkt in de rest van de keuken.

Wat is het deur-op-deur systeem?

Bij het deur-op-deur systeem wordt het keukenpaneel direct aan de deur van de vriezer gemonteerd. Bij het sleepdeursysteem zit er tussen de deur en het keukenpaneel een sleepgeleider.

deur op deur systeem vriezer inbouw onderbouw

Een onderbouw vriezer als inbouw vriezer

Een onderbouw vriezer is eigenlijk altijd een inbouw vriezer. Je plaatst de vriezer immers onder het aanrecht. Voor een mooie afwerking bouw je de vriezer daarom in. Een inbouw vriezer is mooi afgewerkt in de rest van de keuken. Op de koelkastdeur wordt een keukenpaneel geplaatst, waardoor de vriezer netjes bij de overige deurtjes past. Het plaatsen van dit keukenpaneel kan op twee manieren gebeuren. Dit wordt of met een deur-op-deur systeem gerealiseerd of met een sleepdeursysteem.

Onderbouw vriezer met deur-op-deur systeem

Bij het plaatsen van een onderbouw vriezer kies je uit een deur-op-deur systeem of een sleepdeursysteem. Bij het deur-op-deur systeem wordt het keukenpaneel direct aan de deur van de vriezer gemonteerd. Bij het sleepdeursysteem zit er tussen de deur en het keukenpaneel een sleepgeleider. Hoewel het sleepdeursysteem eenvoudiger te installeren is, is het resultaat minder stabiel. Ook is het een minder compact systeem dan het deur-op-deur systeem. Daarom kan de deur van de vriezer verder open bij een deur-op-deur systeem. De installatie van dat systeem is misschien wat lastiger, maar het resultaat is compacter, stabieler en prettiger in gebruik. Daarom kiezen veel mensen voor een deur-op-deur systeem voor hun onderbouw vriezer.

vriezer met ijsblokjes lade machine

De extra opties van een onderbouw vriezer

Het feit dat een onderbouw vriezer onder het aanrechtblad wordt gemonteerd, zegt verder weinig over de eigenschappen van de vriezer. Er zijn onderbouw vriezers in diverse soorten, bouwkwaliteiten en met allerlei extra opties. Of je een onderbouw vriezer met deze opties wilt, hangt af van je eigen voorkeuren en budget. Hoe meer extra’s je wilt, hoe duurder je uit zult zijn. Maar sommige extra’s zijn hun extra geld ook zeker waard. Het is aan jou om te kiezen welke onderbouw vriezer het beste aansluit op jouw situatie.

Een onderbouw vriezer met No Frost

No Frost is een geliefde extra eigenschap bij vriezers. Deze techniek zorgt ervoor dat je de vriezer nooit meer hoeft te ontdooien. Door de speciale techniek krijgt ijsvorming namelijk geen kans. Niet alleen bespaart dit je een vervelend en tijdrovend klusje, ook blijven je ingevroren etenswaren in een No Frost vriezer langer vers. Er zijn veel onderbouw vriezers met No Frost verkrijgbaar. Ook kun je kiezen voor Low Frost. Dit type onderbouw vriezers moet je wel nog af en toe ontdooien, maar lang niet zo vaak als exemplaren zonder deze techniek.

Een onderbouw vriezer met ijsblokjes

Gebruik jij veel ijsblokjes en wil je deze gemakkelijk kunnen pakken? Dan kun je zoeken naar een onderbouw vriezer met een speciale plaats voor ijsblokjes. Omdat de inhoud van een onderbouw vriezer echter erg beperkt is, zijn dit soort vriezers lastig te vinden. Ook zijn er maar weinig onderbouw vriezers met een ijsblokjes dispenser. Dit soort extra’s vind je gemakkelijker in een grote vriezer.

De beste onderbouw vriezer voor jou

Zoek jij de beste onderbouw vriezer voor jouw huishouden? Dan bepaal je welke eigenschappen voor jou van belang zijn en kiest de vriezer die hier het beste bij past. Onderbouw vriezers komen in allerlei uitvoeringen en prijzen, waardoor er altijd wel een exemplaar is dat bij jouw wensen en budget past.